BOJAN MILKOVIĆ

Direktoru Ine mjesec dana istražnog zatvora

Bojan Milković

Bojan Milković

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Bronic/PIXSELL

Glavnom izvršnom direktoru INA-e, Bojanu Milkoviću, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, koje USKOK treba saslušati u istrazi o njegovoj navodnoj korumpiranosti, doznaje se od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratka Šćekića koji je odluku donio nakon Milkovićevog očitovanja o onome za što ga se tereti

Dan nakon što uhićen izvršni direktor Ine Bojan Milković, kojeg se kao bivšeg direktora sektora u Croscu i kasnije predsjednika Uprave tog poduzeća tereti za primanje mita, otkrivaju se detalji samog uhićenja - policija je u zgradi Ine boravila satima, a kada je konačno odvela Milkovića, nitko nije mogao vjerovati da je on uhićen.

Policajci i istražitelji USKOK-a stigli su u zgradu Ine i zatražili razgovor s Milkovićem dok je trajala burna sjednica NO-a na kojoj se predsjednik Davor Štern založio za promjene u načinu upravljanja, piše Jutarnji list

Kada je Milković, nekoliko sati poslije, u pratnji policije napustio Ininu zgradu, nitko nije vjerovao da je riječ o nečem ozbiljnom - vjerovali su da je riječ o rutinskoj istrazi. Da je stvar krajnje ozbiljna shvatili su tek kada je stigla vijest da se prestresa i Milkovićev luksuzni stan u Novakovoj ulici te da je Milković zatražio odvjetnika. Nakon što je stigla informacija da je Milković uhićen, mađarski i hrvatski članovi Uprave i NO-a bili su, tvrde svjedoci, šokirani.

Na funkciju glavnog izvršnog direktora Ine imenovan je u lipnju 2009, a prije dvije godine gospodarski su stručnjaci jednoglasno zaključili da je rođena nova, velika menadžerska zvijezda. Premda je i do tada obavljao važnu funkciju (Milković je bio predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Crosca), dolazak na mjesto šefa operative u jednoj od najuspješnijih i najvažnijih hrvatskih tvrtki vrhunac je karijere za svakog poslovnog čovjeka. Pogotovo ako se na tu funkciju dođe relativno mlad, sa samo 46 godina.

Postao je šefom na prijedlog MOL-a, s čime se suglasila hrvatska Vlada.  Nakon što su Mađari preuzeli upravljanje Inom, na njihov prijedlog na čelo Odbora postavljen je Milković, koji je uz funkciju glavnog izvršnog direktora obavljao dužnost direktora za istraživanje i proizvodnju. Tako je postao drugi čovjek Ine, a prvi među hrvatskim članovima Odbora izvršnih direktora. Po hijerarhiji je iznad njega bio samo Zsolt Aldot, predsjednik Uprave Ine.

Od malih se nogu po svojim sposobnostima, znanju i ambicijama Milković isticao među vršnjacima. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje s odličnim ocjenama, a magistrirao na Bledskoj školi za menadžment. Njegovo uhićenje veliko je razočaranje jer Milković pripada novoj generaciji visokoobrazovanih i sposobnih menadžera koji su trebali iznijeti gospodarski oporavak Hrvatske, piše Jutarnji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi