MRSKA IM METLA

Direktor 'Čistoće' oprao Milanovićeve kadrove

17.04.2009 u 09:27

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je prilikom gostovanja na Novoj TV da je gradsko poduzeće Čistoća u par navrata raspisalo natječaj za 45 radnih mjesta, ističući da se ljudi ne prijavljuju za posao. Po svemu sudeći, gradonačelnik je želio sugerirati da posla ima, odnosno da građani ne žele raditi, barem ne 'prljave poslove' kakve nudi Čistoća

Informaciju o raspisanim natječajima potražili smo kod direktora poduzeća Čistoća Marka Melčića, od kojeg smo dobili informaciju da Čistoća natječaje koje je spominjao Bandić nije raspisivala, piše Novi list

'Gradonačelnik ne mora sve znati. On nije lagao, samo je bio neprecizan. Mi radnike primamo putem agencije, pa ako se dokažu u godinu dana onda ih primamo na posao u Čistoću. Istina je da jednom prilikom nismo dobili radnike kad smo ih tražili', istaknuo je Melčić.

Informacija koja sugerira da se Zagrepčani ne žele javiti za posao na natječaju Čistoće, dakle, nije točna. Zanimljivo je, međutim, da se Melčić ovom prilikom obrušio na nekolicinu mladih i nešto starijih SDP-ovaca, koji nisu završili visoke škole.

'Evo ja sam ponudio četvorici propalih SDP-ovih studentata Jurici Meiću, Danu Špiceru, Tinu Pažuru i Srđanu Subotiću posao čistača u »Čistoći«, s time da će imati sigurnu plaću, radno odjelo, topli obrok, 33 dana godišnjeg odmora, a uz to ćemo im platiti školarinu samo da završe studij, a kad diplomiraju munjevito će napredovati. Oni su to s gnušanjem odbili. Zaposlili bismo i Igora Dragovana koji je također propali student. Svi oni htjeli bi biti gradski zastupnici, a kasnije ambasadori ili ministri u Milanovićevoj administraciji', ustvrdio je Melčić.

Na pitanje da li to govori javno, za objavu, Melčić je napomenuo da je već javno istupao sa sličnim prijedlogom te dodao – slobodno to napišite i poimenično ih navedite svu petoricu.