800 tisuća kuna

Dio novca prikupljenog za Milu uplaćen malenoj Nori

27.04.2019 u 21:10

Bionic
Reading

Zaklada 'Nora Šitum', na čijem je računu ostalo više od pet milijuna kuna uplaćenih za liječenje Mile Rončević uplatila je Nori Kuserbanj, koja boluje od spastične cerebralne paralize i ima stopostotnu invalidnost donjih ekstremiteta 811.600 kuna

'Naša Norica prije četiri dana napunila je 5,5 godina pa smo joj kupili tortu da proslavimo. Kako je dan odmicao, razloga za slavlje bilo je sve više. Tog popodneva 24. travnja stigao nam je najljepši poklon u obliku e-maila od kojeg smo umalo pali u nesvijest', uzbuđeno za 24sata priča Martina Bionda.

Kći ove Zagrepčanke, Nora Kuserbanj, ima samo jednu želju u životu - prohodati. Roditeljima je ovo bila već treća akcija koju su organizirali za prikupljanje sredstava za skupe terapije.

Kako je na računu Zaklade Nora Šitum ostalo više od pet milijuna kuna uplaćenih za liječenje Mile Rončević, dio sredstava, točnije 811.600 kuna prebačeno je Nori koja boluje od spastične cerebralne paralize i ima stopostotnu invalidnost donjih ekstremiteta. Ovaj iznos dostatan je za godinu dana njezinih terapija.

  • +52
Obitelj Rončević u zračnoj luci Franjo Tuđman Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Tri mjeseca Nora ide na terapije u Polikliniku Glavić gdje vježba svaki dan pet sati. Paralelno s tim, ide i u Polikliniku Polovina ponedjeljkom, srijedom i petkom, a četvrtkom na plivanje. Utorkom je dan za malo odmora.