ZAHUKTAVA SE RAMLJAK

Dinamo pregazio Betis i krenuo prema finalu

07.06.2012 u 20:29

Bionic
Reading

Okončan je prvi dan iznimno jakog turnira Mladen Ramljak u Zagrebu u kojemu su i Dinamo i Hajduk napravili prve korake prema nedjeljnom finalu

Nakon pobjede Hajduka protiv Bucaspora (1:0), te remija Espanyola i moskovskog Dinama (1:1) popdnevni termin otvorili su Valencija i Dinamo Kijev. Tvrdu utakmicu je prelomila velika pogreška ukrajinske obrane i Fernando Cano je rutinskom realizacijom donio prvu pobjedu 'šišmišima' na prvom pojavljivanju Valencije na Ramljaku. U petak u 11.15 Hajduk i Valencija će međusobnim ogledom imati priliku doći na korak od finala.

Kada je na travnjak istrčao domaćin Dinamo na tribinama 'Hitrec-Kaciana' već je bilo gotovo dvije tisuće ljudi.

'Kada sam vidio sastav Betisa, bilo mi je jasno da je ovo najozbiljniji protivnik na cijelom turniru i da protiv njih možemo obaviti lavovoski dio posla,' kaže Dinamov trener Igor Cvitanović koji je od 'sramežljivih' juniora u samo tri mjeseca napravio pravu napadačku mašinu.

Krenuo je sa 4-3-3 i nakon sjajne partije svladao Andalužane s uvjerljivih 3:0. Betis je krenuo sam s jednim kadetom, a Dinamo s dvojicom (Jedvajem i Kolarom) i ta je utakmica imala barem 30 posto jači intenzitet nego tri prethodna.

Dinamo je mrežu Španjolaca načeo već u devetoj minuti nakon snalažljive reakcije najboljeg pojedinca susreta Krune Ivančića, a drugi je došao nakon virtuozne akcije istog igrača i asistencije Kolara, koji nije imao svoj realizatorski dan ali je upisao dvije asistencije.

Velik broj gledatelja na Hitrec-Kacianu..

Druga je došla u 51. Minuti kada je njegovu pvratnu loptu pod gredu spremio Domagoj Pavičić, a do kraja dvoboja gredu je pogodio i najmlađi Dinamovac na turniru Alen Hlilović. Imao je i Betis četiri izgledne prilike, ali je vratar Mikulić nadahnutom artijo sačuvao praznu mrežu. Trener je bio presretan.

'Zbog ovakvog nogometa ljudi dolaze na tribine i vjerujem da će ih kroz razvoj turnira biti još više. Ne treba dizati euforiju, ali pokazali smo kvalitetu i sada treba raditi dalje za finale,' kaže Igor Cvitanović, a igrač utakmice Kruno Ivančić dodaje:

'Ušli smo u utakmicu agresivno i čvrsto, kako smo se dogovorili, i stvorili niz prilika koje su donijele pobjedu. Nije to ništa posebno, tek prva stepenica prema finalu i našem konačnom cilju, osvajanju turnira,' završava mladić koji je lani kao najefikasniji kadet propustio Ramljak zbog loma noge.

Drugi korak slijedi u petak u 16.15 sati kada Dinamo igra protiv moskovskog imenjaka.