PRAVA BUDUĆNOST

Dinamo nadigrao Barcu, Milan, Bayern...

21.05.2012 u 19:15

Bionic
Reading

Igrači Nogometne škole Dinamo rođeni 2003. godine slavili su na jakom turniru u Beču. Ove su godine, uz zagrebački Dinamo, na turniru nastupale najbolje europske ekipe u svom uzrastu: Barcelona, Milan, Tottenham, Bayern, Rapid, Herth, Genk, Sturm i Red Bull Salzburg

Dinamovi zagići pokazali su kvalitetu i dokazali su da se mogu nositi sa svim ekipama na ovogodišnjem izdanju turnira. U prvom krugu modri zagići upisali su remi s Viennom 1894 1:1, zatim su slavili protiv Bayerna 3:0 i Red Bul Salzburga 3:0, da bi u drugom krugu upisali vrijedne pobjede protiv Barcelone 1:0, Tottenhama 3:2 i Slavije (Prag) 3:0. Modra ekipa tako je već do četvrtfinala imala iza sebe velike pobjede protiv jakih europskih ekipa.

Dinamo je u četvrtfinalu pobijedio Genk 3:0, u polufinalu je ekipa Miroslava Davidovića slavila 2:0 (Gelo, Kačavenda) protiv Milana, a u finalu je s 2:0 uspješno svladana i Hertha 2:0 (Košćec, Kačavenda). Bio je to prekrasan modri vikend tijekom kojega su mladi igrači Dinama pokazali da mogu i znaju biti najbolji.

Nakon turnira organizator je i birao najbolju sedmorku turnira, među kojom su bila i dvojica igrača Dinama, Domagoj Jerbić i Lukas Kačavenda.

Nakon što su osvojili bečki trofej, zagići su sudjelovali i na Blic turniru na kojem je, uz Dinamo i domaćina Rapid, sudjelovalo još šest ekipa: Milan, Bayern, Barcelona, Genk, Tottenham i Hertha. Dinamo je već u grupnoj fazi upisao dvije pobjede (od kojih jednu protiv Barcelone) i remi, u polufinalu su plavi dečki bili bolji od Rapida II 2:0, a zatim je u finalu po drugi puta u dva dana svladan Milan (strijelac: Marko Novak-Stanko).

Dinamo: Mislav Zadro, Domagoj Jerbić, Dino Musulin, Filip Brekalo, Marko-Novak Stanko, Bartol Barišić, Lukas Kačavenda, Julijan Evačić, Karlo Ivančin, Tomislav Duvnjak, Domagoj Gracin, Domagoj Košćec, Zvonimir Gelo i Ivan Stanić; trener: Miroslav Davidović, koordinator mlađih uzrasta Igor Gabrijelić, terener Ugo Klingor.