NAJTUŽNIJI DAN

Ujedinjena Hrvatska, svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

  • Autor: L. F./ V. B.
  • Zadnja izmjena 17.11.2017 22:06
  • Objavljeno 17.11.2017 u 19:10
Svijeće u Metkoviću

Svijeće u Metkoviću

Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / Cropix

Vukovar, Šabrnja i cijela Hrvatska prisjećaju se najtužnijeg dana i strahota velikosrpske agresije. Prije 26 godina 18. studenog nakon tromjesečne opsade slomljena je obrana grada na Dunavu, a u Škabrnji je srpski agresor masakrirao 58 civila i 26 branitelja. U znak sjećanja na taj crni dan diljem zemlje se pale lampioni

Obilježavanje tužne godišnjice počelo je već jutros. U organizaciji Udruge "Vukovarske majke" i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položene su ruže na grobove poginulih i ubijenih branitelja pokopanih na Memorijalnome groblju žrtava Domovinskog rata.

  • +98
  • +95

Svijeće za Vukovar i Škabrnju diljem Hrvatske

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir podsjetila je kako, nažalost, potraga za nestalima i dalje ide jako sporo. "Smatramo kako se odgovor na pitanje o sudbini nestalih nalazi u Beogradu i tamošnjima arhivima", rekla je Alvir.

Prema podacima Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek se traga za 480 nestalih i posmrtnim ostacima poginulih na području Vukovarsko-srijemske županije, od kojih je 308 osoba nestalo u samome gradu Vukovaru i prilikom pokušaja proboja nakon sloma vukovarske obrane.

Sutra će se u Vukovaru obilježiti 26. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Komemorativnim okupljanjem u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja od bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, državna i druga izaslanstva odat će počast poginulima u obrani Vukovara 1991. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!