posljedice nevremena

Dijete u Zagrebu ozlijeđeno u padu stabla na auto, Klaićeva bolnica poplavljena

20.07.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Četverogodišnje dijete ozlijeđeno je u padu stabla tijekom jučerašnjeg nevemena u Zagrebu, liječnička pomoć pružena mu je u dječjoj bolnici u Klaićevoj te je otpušteno na kućnu njegu, doznaje se u četvrtak u toj bolnici koja je oštećena i poplavljena te je u tijeku hitna sanacija

U padu stabla na automobil četverogodišnje dijete zadobilo je nagnječenja glave, zbrinuto je i sada je na kućnoj njezi, rekao je Hini ravnatelj bolnice Goran Roić. Na hitnom prijemu u Klaićevoj zbrinuli su i sedmogodišnju djevojčicu koja zbog naleta vjetra pala, ozlijedila oba koljena, slabinsku regiju i lakat. Također je otpuštena na kućnu njegu uz terapiju i mirovanje. U potresima 2020. godine oštetećene su tri bolničke zgrade - objekti Jovičić, Turina i Fischer, a jučerašnje nevrijeme poplavilo je dio bolnice te oštetilo krov zgrade "Vodička".

U nekim dijelovima bolnice prodrla je voda, poplavljeni su prostori Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju, Gastroenterološke, Neuropedijatrijske i ORL Poliklinike, te dio stacionarnog Odjela pedijatrije na trećem katu. Uništen je dio krova bolničkog objekta u kojemu su stacionarni odjeli pedijatrije i objedinjeni hitni bolnički prijem.

  • +55
Posljedice nevremena u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

"Za sada sve u bolnici normalno funkcionira. U tijeku je hitna sanacija zbog opasnosti od curenja vode na donje etaže pri sljedećoj kiši ili oluji ", kaže ravnatelj. Navodi i da je jučer pred kolnim ulazom u bolnicu stablo u naletu vjetra palo na privatni automobil liječnice zaposlene u Klaićevoj. Vatrogasci su izvukli liječnicu i njezinog sina iz uništenog auta. Na sreću nisu ozlijeđeni.

Zagrebačka bolnica Rebro u vodi Izvor: Cropix / Autor: Cropix