čuvajte se

DHMZ objavio novu prognozu: U nedjelju posvuda nevrijeme, evo gdje će biti najgore

03.11.2023 u 18:53

Bionic
Reading

Državni hidrometeorološki zavod objavio je novu detaljnu prognozu po hrvatskim regijama, u kojoj za subotu najavljuje prolaznu i djelomičnu stabilizaciju atmosfere, a u nedjelju ponovno vjetrovito i kišovito, ponegdje vjerojatno uz olujno nevrijeme. Početkom novog tjedna stiže nam mirnije i sunčanije vrijeme, ali i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, u unutrašnjosti i jutarnju maglu.

Veći dio subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će barem djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu oko 15 °C, no rano ujutro prolazno više oblaka i na zapadu malo kiše. Prema večeri će zapuhati umjeren jugozapadni vjetar.

Jugozapadnjaka će krajem dana biti i u djelomice sunčanoj i podjednako toploj središnjoj Hrvatskoj. No u noći i ujutro oblačnije i mjestimice će pasti kiša.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Unatoč sunčanim razdobljima povremene kiše, pa i grmljavine bit će i na zapadu zemlje, osobito noćas te u subotu navečer, kad slijedi novo jače naoblačenje. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, prema kraju dana u jačanju. Najniža temperatura zraka od 5 °C u gorju do 13 °C na otocima sjevernog Jadrana, a najviša većinom od 12 do 17 °C.

  • +7
Svjetionik Perar na Premanturi okovan velikim valovima Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Podjednake vrijednosti očekuju se i u Dalmaciji. Veći dio dan malo do umjereno oblačno, iako tijekom noći i rano ujutro još oblačnije uz mogućnost kiše i grmljavine. Slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak navečer će okrenuti na jugo i južni vjetar te jačati.

Izvor: Pixsell / Autor: Saša Miljević / PIXSELL

I na krajnjem jugu Hrvatske jačanje juga tek navečer, pa će more biti većinom umjereno valovito. Uz djelomice sunčano vrijeme i promjenjivu naoblaku mjestimice će pasti kiša, pa i u obliku pokojeg moguće i izraženijeg pljuska praćenog grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana, navodi prognostičarka Kristina Klemenčić Novinc na stranicama HRT-a.