POPLAVE U ITALIJI

Muškarac se utopio u dnevnom boravku, nije stigao pobjeći pred bujicom

03.11.2023 u 13:09

Bionic
Reading

Čelnik talijanske pokrajine Toskane, Eugenio Giani, rekao je da su dvije osobe poginule u općini Montemurlo, oko 25 kilometara sjeverozapadno od Firence, gdje se izlila rijeka. Treća osoba stradala je u Rosignanu na toskanskoj obali. 'Nikad nismo zabilježili ovoliku količinu kiše u samo nekoliko minuta', objavio je Giani na X-u

'Ne izlazite van, tko može neka ode na gornje katove!', upozorio je građane Giani.

Prva žrtva 85-godišnji Alfio Ciolini koji je poginuo u svom domu u Montemurlu sjeverno od Firence. Talijanski mediji pišu da se Ciolini utopio u svojoj dnevnoj sobi koju je preplavila iznenadna bujica. Čovjek je imao problema s hodanjem i nije uspio pobjeći na gornji kat. Pronašli su ga s licem prema dolje.

Poplave u Italiji, Montemurlo Izvor: Profimedia / Autor: Federico SCOPPA / AFP / Profimedia

Druga žrtva je 84-godišnja žena kojoj je pozlilo dok je lopatom pokušavala izbaciti vodu iz svog dvorišta, dok podaci o trećoj žrtvi još nisu poznati. Dvije se osobe smatraju nestalima u pokrajini Veneto - vatrogasac koji je upao u kanal i planinar, prenosi Dnevnik.hr.

Oluja Ciaran zahvatila je sjeverozapadnu Europu u četvrtak s jakim vjetrovima i obilnom kišom, zbog čega su zatvorene škole, zračne luke, željeznički i trajektni promet.