ŠOKANTNO

Desetero djece u vrtiću u Rusiji zaraženo sifilisom

02.11.2012 u 20:31

Bionic
Reading

Desetero djece zaraženo je sifilisom u dječjem vrtiću u gradu Berezniki, u Permskoj oblasti u Rusiji, izvijestila je Neva24. Okružni tužitelj odmah je pokrenuo istragu o incidentu

Događaj je dospio u javnost nakon što je baka jednog djeteta koje pohađa taj vrtić na internetskom forumu grada Bereznikija progovorila o tome kako su djecu testirali Wassermanovim testom kojim se utvrđuje je li netko zarađen sifilisom.

Putem testiranja je otkriveno da je desetero djece zaraženo sifilisom. Baka je napisala i da sva zaražena djeca primaju standardnu terapiju koja se pripisuje za liječenje sifilisa, prenosi vijest Pravda.ru.

Gradski ured za obrazovanje nije ni potvrdio ni demantirao informaciju. Glasnogovornica gradskog ureda za obrazovanje Tatiana Mukatajeva je rekla kako nema nikakvih informacija o takvom incidentu, ali je priznala da se slučaj istražuje.
Tatiana Šuvalova koja 40 godina radi u regionalnoj moskovskoj klinici za spolno prenosive bolesti navodi da se u 40 godina karijere nikad nije srela s tim tipom zaraze u ustanovama koje se brinu o djeci. Dodala je da je teško zamisliti pod kojim bi se okolnostima djeca mogla zaraziti sifilisom u vrtiću. Sifilis koji se ne prenosi spolnim putem iznimno je rijedak.