ŽRTVA POKOLJA U NJEMAČKOJ

Denis Puljić sahranjen na Mirogoju

17.03.2009 u 16:46

Bionic
Reading

Na zagrebačkom groblju Mirogoj danas je sahranjen 37-godišnji Denis Puljić, jedna od 15 žrtava masakra koji je prije nepunih tjedan dana počinio maloljetni Nijemac Tim Kretschmer

ZAGREB - Denis Puljić, vlasnik autosalona Audi&Volkswagen u njemačkom Wendlingenu, bio je među posljednjim žrtvama krvavog pohoda 17-godišnjeg Tima Kretschmera.

Kretschmer je prošle srijede oko 9.30 otvorio vatru u svojoj bivšoj školi i usmrtio 13 osoba - devet učenika u dobi od 16 i 17 godina, troje profesora i medicinsku sestru.

Pomahnitali ubojica potom je otišao u 40 kilometara udaljeni Wendlingen, gdje se nastojao dokopati vozila i pritom ustrijelio Denisa Puljića i posjetitelja autosalona.

Puljićev ubojica skončao je od svoje ruke, ustrijelivši se nakon što su ga ranili policijski meci.

Denis Puljić rođen je u Banjaluci, a u Njemačku je otišao sredinom devedesetih godina. Bio je otac dvogodišnje djevojčice, hrvatski branitelj i strastveni navijač Dinama i hrvatske reprezentacije.

Na posljednjem ispraćaju Denisa Puljića, uz članove obitelji, bili su sportski direktor Dinama Zoran Mamić i trener Krunoslav Jurčić.