parlamentarni izbori

Demokrati: Okupljanje ljevice jedini je način da zaustavimo HDZ i SDP u stvaranju velike koalicije

10.01.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Iz stranke Demokrati pozvali su stranke ljevice i lijevog centra da se okupe oko programa i zajedničkog izlaska na parlamentarne izbore jer, kako kažu, to je jedini način da 'zaustave HDZ i SDP u stvaranju velike koalicije'

'Pozivamo sve stranke ljevice i lijevog centra da se okupimo oko programa za modernu, otvorenu Hrvatsku u kojoj će cijena uspjeha biti znanje i trud, a ne stranačka iskaznica. Okupljanje i zajednički izlazak na izbore je jedini način da zaustavimo HDZ i SDP u stvaranju velike koalicije i nastavak čerupanja Hrvatske', poručili su Demokrati u svojem priopćenju kojega potpisuje stranački tajnik Bartol Šimunić.

Ističu dalje kako, nažalost, SDP nije prepoznao važnost okupljanja već je ruku suradnje ponudio Plenkoviću i HDZ-u stvarajući sve preduvjete za postizbornu koaliciju s HDZ-om.

'Umjesto da građanima ponudimo zajednički program napretka koji će odgovoriti na probleme u kojima se Hrvatska nalazi, SDP pruža ruku HDZ kako bi dogovorili veliku koaliciju i podijelili izborni plijen', navode Demokrati te ističu kako pobjeda Zorana Milanovića najbolje govori što bi stranke ljevice trebale učiniti kako bi pobjedile na parlamentarnim izborima.

'Trebamo se okupiti i zajedno raditi da bi smijenili vlast HDZ-a i “žetončića”. To je smjer kojim će Demokrati ići u narednom razdoblju. Okupit ćemo sve stranke kojima je stalo da Hrvatska ne stoji u mjestu', zaključuju Demokrati.