PRIJETNJA SAMOUBOJSTVOM

Deložacija u Splitu: Neće mi uzet ništa. Rađe ću krepat!

16.07.2014 u 10:48

Bionic
Reading

'Neće mi uzet ništa! Rađe ću krepat, rađe ću se ubit nego gledat svoje nećake i nećakinje kako mi gladuju. Neću, neće mi uzet ništa!', vikao je s krova zgrade u Splitu Ivan Pavić prijetivši samoubojstvom zbog deložacije

S krova je Ivan Pavić sišao tek nakon što je dogovoren miran razgovor obitelji s predstavnikom novih vlasnika, odvjetnikom Šimunom Babićem. Sudski izvršitelji su se nakon razgovora povukli i otišli neobavljena posla s Pazdigrada.

Podsjetimo, do prvog pokušaja deložacije obitelji Petra Pavića došlo je sredinom lipnja ove godine. Pavićev stan je splitski sud prije nekoliko godina prodao na javnoj državi da bi prisilno naplatio njegov navodni dug prijatelju.


Novi vlasnik stana, tvrtka Stanić, pokušava ući u posjed i to već 11 godina. Odvjetnik Šimun Babić naglašava da trgovačko društvo 'Stanić', koje on zastupa i Petar Pavić nikada nisu bili u poslovnom odnosu, već da se društvo 'Stanić' javilo na javnu dražbu za prodaju predmetnog stana na Općinskom sudu u Splitu 2003. godine.

Obitelj Pavić tvrdi kako je stan kupljen nelegalno, te kako oni koji ih iz stana žele izbaciti nemaju vlasničkih papira.