NAJBOLJA DESTINACIJA S TOPLICAMA

Daruvar čak trostruki pobjednik kontinentalnog turizma!

22.03.2014 u 09:29

Bionic
Reading

U samo nekoliko dana Daruvar je dobio tri vrijedne nagrade za razvoj kontinentalnog turizma, izvijestili su večeras na konferenciji za novinare gradonačelnik Daruvara Dalibor Ruhlik i direktorica Turističkog ureda Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković

Treću put zaredom Daruvar je proglašen najboljom hrvatskom destinacijom s toplicama, u okviru akcije 'Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2013.' koju su proveli Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radiotelevizija (HRT).

WEB kamera Turističke zajednice Daruvar-Papuk ušla je među 10 najboljih svjetskih kamera za mjesec ožujak 2014. godine prema izboru najutjecajnijeg svjetskog portala za web kamere EarthCamu. 'Kamere biraju producenti EarthCama koji su birali nabolje između stotinu popularnih web kamera. Kriteriji u ocjenjivanju su kvaliteta slike, streaminga, sadržaj i ostala tehnička postignuća u webcam tehnologiji. Uz vrhunsku kvalitetu streaminga uživo pozitivno su ocjenjeni i ubrzane snimke događanja tzv. time lapse snimke, na primjer Daruvar – prvi snijeg, doček Nove godine ili Međunarodni dan Civilne zaštite', rekla je Plažanin Vuković.

Na 'Konferenciji Weboo 100% Turizam' održanoj 13. ožujka u Zagrebu u konkurenciji 40 web stranica u turizmu najboljom je proglašena stranica Turističke zajednice Daruvar-Papuk.

'Sve ove nagrade su priznanje našim aktivnostima na području razvoja kontinentalnog i zdravstvenog turizma. Posebno su nam vrijedna jer su ih vrjednovali stručnjaci Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar koji su u Daruvar tri puta u sezoni dolazili anonimno', kazao je gradonačelnik Rohlik naglasivši kako je zdravstveni turizam, uz poduzetničke zone, glavna orijentacija razvoja grada.

U 2013. godini Daruvar je ostvario 20.686 noćenja, a godinu ranije 18.556. Turistički promet u prva dva mjeseca 2014. godine bio je za 19,2 posto veći u dolascima, ali za 3,8 manji u noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. Grad je u siječnju i veljači posjetilo 1345 gostiju, a ostvareno je 3140 noćenja.

Na natječaj Hrvatske turističke zajednice Grad Daruvar je kandidirao projekt za izradu Poučne staze Rimska park – šuma kojim bi se park-šuma uredila, obnovile bi se klupe i mostovi te postavile edukativne ploče vezane za šumu i povijest grada.