TAJNI IZBORI

Darko Parić novi predsjednik splitskog SDP-a

02.10.2016 u 20:10

Bionic
Reading

Na tajnim izborima u nedjelju za novog predsjednika splitskog SDP-a izabran je Darko Parić, a u prvoj izjavi nakon prebrojavanja glasova on je izjavio kako će se posvetiti pripermama splistkog SDP-a za lokalne izbore koji će se održati sljedeće godine te da će se angažirati na okupljanju svih članova SDP-a

'Nakon ovih izbora trebamo u splitskom SDP-u podvući crtu i orijentirati se na pripreme za sljedeće lokalne ali i sve buduće izbore,' rekao je Parić za Hinu.

Naglasio je kako će se on osobno angažirati na ujedijenju SDP-a i okupljanju svih članova te stranke.

Također je rekao kako je za predsjednika splitskog SDP-a izabran na jednogodišnji mandat pošto će se nakon lokalnih izbora sljedeće godine održati izborna konvencija splistkog SDP-a.

Kako su izvijestili u Izbornom povjerenstvu splitskog SDP-a, na unutarstranačke izbore u tom gradu u nedjelju izašla su 382 glasača, a 190 ili 52,48 posto glasovalo ih je za Parića. Goran Kotur dobio je 164 glasa ili 45,30 posto, a treći kandidat Velimir Perasović dobio je 5 glasova odnosno 1,38 posto. Tri glasačka listića, prema podacima izbornog povjerenstva, bila su nevažeća.

Članovi splitskog SDP-a u nedjelju su birali novog predsjednika Gradskog odbora stranke nakon što je u svibnju ove godine Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku o raspuštanju splitskoga SDP-a na čelu s Ivom Baldasarom.