BEZ MJERA OPREZA

[VIDEO/FOTO] Darko Kovačević Daruvarac na slobodi, obitelj premlaćene djevojke odselila iz Zadra?

10.02.2019 u 08:23

Bionic
Reading

Darko Kovačević Daruvarac, nepravomoćno osuđen zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u Zadru, u nedjelju ujutro je izašao na slobodu nakon što je Izvanraspravno vijeće Suda u Zadru u petak ukinulo istražni zatvor Darku Kovačeviću Daruvarcu i odbilo mjere opreza koje je predložilo Općinsko državno odvjetništvo

"Nemam ništa za reći, neću bježati, čekat ću pravomoćnu presudu", rekao je Kovačević novinarima kad je izašao iz pritvora.

Na pitanje kako se osjeća kazao je: "Nikako", prenosi N1.

Kovačević, inače, ima dvojno državljanstvo Hrvatske i BiH, zbog čega javnost strahuje da će slijediti primjer brojnih osuđenika iz Hrvatske koji su iskoristili proceduralne stupice i sklonili se u susjednu državu. Novinarka N1 Jelena Tešija tvrdi da je od prijatelja obitelji zlostavljanje djevojke doznala da su napustili Zadar.

  • +13
Darko Kovačević Daruvarac pušten iz zadarskog pritvora Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U subotu je u organizaciji Građanske inicijative 'Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike', u subotu poslijepodne na Narodnom trgu u Zadru održan je novi prosvjed protiv puštanja Kovačevića iz pritvora. Prosvjedovao je u subotu ujutro i zadarski SDP, čiji su članovi oblijepili ulazna vrata gradske uprave plakatima kojima upozoravaju da vlasti Grada Zadra ne poduzimaju ništa u suzbijanju nasilja, a u povodu događaja u zadarskoj Ekonomskoj školi i da 'toleriraju fašističke ispade' te upozorili na važnost uvođenja građanskoga odgoja.

<<< Daruvarac izlazi na slobodu, a evo zašto će Dolački pravomoćnu presudu dočekati u pritvoru >>>