SDP-OVA UVERTIRA

Novi prosvjed u Zadru zbog Daruvarca: 'Škola za život postaje škola opasna za život'

09.02.2019 u 12:16

Bionic
Reading

Uoči prosvjedne šetnje građana Zadra protiv činjenice da će Darko Kovačević zvani Daruvarac, nepravomoćno osuđen na pet godina zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u Zadru, pravomoćnu presudu dočekati na slobodi bez mjera opreza, svoj prosvjed organizirao je i zadarski SDP

SDP-ovci su oblijepili plakatima zgradu gradske uprave. Poručili su kako gradske vlasti ignoriraju nasilje u gradu koje je eskaliralo i da se stvari moraju mijenjati, javlja N1.

Prosvjed građana Zadra kreće u 15 sati, a prosvjednici će proći Narodnim trgom, kroz Široku ulicu i Ulicu Braće Vranjanina i Borelli.

Zadar: Prosvjed SDP-a zbog nasilja u školama i slučaja Daruvarac Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora, no s obzirom da Kovačeviću ističe maksimalni istražni zatvor, Vijeće zadarskog Općinskog suda zaključilo je da se mjerama opreza ne može mijenjati obligatorni istražni zatvor, koji nastupa kada je kazna veća od pet godina.

Iz toga proizlazi da će se Daruvarac moći približiti svojoj žrtvi, neće morati policiji predati osobnu iskaznicu i putovnicu, moći će slobodno napuštati teritorij Republike Hrvatske i neće se morati redovito javljati policiji.

Premijer Andrej Plenković u petak je u Šibeniku rekao da treba respektirati neovisnost pravosuđa, ali da ne razumije takvu odluku suda.