Vremenska prognoza

Danas sparno i vrlo vruće, a poslijepodne pljuskovi s grmljavinom

11.07.2017 u 07:07

Bionic
Reading

Veći dio dana pretežno sunčano, sparno i vrlo vruće. Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima uz promjenljivu naoblaku povremeno pljuskovi s grmljavinom, koji su prema kraju dana mogući posvuda u unutrašnjosti

Vjetar slab do umjeren, u Gorskom kotaru i jak jugozapadni i južni, a na Jadranu većinom umjereno jugo, doznajemo iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 31 do 36 stupnjeva Celzijevih.

Biometeorološke prilike bit će malo povoljnije nego prethodnog dana, no još uvijek nepovoljne ili razmjerno nepovoljne. I dalje treba provoditi zaštitu od vrućina i UV zračenja osobito kroničnih bolesnika, starijih osoba i male djece, prema ovim naputcima. I ostalim, manje osjetljivim skupinama ljudi preporučuje se izbjegavanje izlazaka u najtoplijem dijelu dana, nošenje lagane odjeće te uzimanje lagane hrane i dovoljno tekućine.

Sutra će u prvom dijelu dana i opet poslijepodne biti prolazno oblačnije uz mogućnost za kišu, pljuskove i grmljavinu, dok će sredinom dana biti djelomice ili čak pretežno sunčano. U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vruće.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo.

Najniža jutarnja temperatura između 20 i 24, u gorju oko 17, a najviša dnevna većinom od 30 do 34 stupnja Celzijevih, u unutrašnjosti osjetno manje vruće.

Svježije će biti i u četvrtak, kada će također biti prolazno oblačno uz mogućnost kiše, a najviša dnevna temperatura spustit će se na 28 stupnjeva Celzijevih. U petak ne bi trebala padati kiša, najviša dnevna temperatura trebala bi se spustiti za još jedan stupanj, a takvo vrijeme bi se trebalo zadržati i tijekom vikenda. U ponedjeljak opet toplije, a najviša dnevna temperatura porast će na 30 stupnjeva Celzijevih.