U 14.30

Danas prva sjednica povjerenstva za Agrokor; Miljenić: Radit ćemo svaki dan

12.10.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Prva pripremna sjednica Istražnog povjerenstva za Agrokor bit će održana danas u 14 sati i 30 minuta u uredu Orsata Miljenića

Predsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić najavio je da će se povjerenstvo već u četvrtak okupiti na prvoj sjednici, a da bi do 30. listopada trebali definirati koga će i kada saslušavati, javlja HRT.

'Ako treba, kazao je, radit ćemo svaki dan. Pozvani svjedok, prema zakonu, dužan je odazvati se pozivu povjerenstvu', dodao je.

Miljenić je kazao da nije siguran ima li kazne u slučaju da svjedok odbije svjedočiti pa će to, ističe, najviše govoriti o toj osobi.

Podsjetimo, nakon višemjesečnih rasprava između HDZ-a i SDP-a, Hrvatski sabor je sa 113 glasova za, 13 suzdržanih i 11 protiv jučer osnovao Istražno povjerenstvo za Agrokor.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik povjerenstva je SDP-ov Orsat Miljenić, a tajnica HDZ-ova Marija Jelkovac. U povjerenstvu su još - HDZ-ovi Milijan Brkić, Ante Babić i Josip Borić, HNS-ov Stjepan Ćuraj, SDP-ov Gordan Maras, Mostovac Nikola Grmoja te Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku.

Povjerenstvo s radom počinje 30. listopada, a posao mora završiti u šest mjeseci.

  • +14
Orsat Miljenić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić