odbacuje krivnju

Danas presuda Željku Dolačkom, zlato, kune i euri iz policijskog sefa i dalje nisu pronađeni

05.02.2019 u 07:18

Bionic
Reading

Suspendirani policijski načelnik Željko Dolački u svojoj je obrani na zagrebačkom Županijskom sudu ustvrdio da je pljačka zlata i novca iz sefa u njegovu uredu, za što mu se sudi, a on od početka odbacuje krivnju, motivirana političkom željom ga se smijeni

Oćekuje se objava presude suspendiranom policijskom načelniku Željku Dolačkom, optuženom da je u travnju 2016. lažirajući provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije, ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura, kojima i dalje nema traga.

Presudu će objaviti predsjednica sudskog vijeća Maja Štampar Stipić.

Podsjetimo, suspendirani policijski načelnik Željko Dolački u svojoj je obrani na zagrebačkom Županijskom sudu ustvrdio da je pljačka zlata i novca iz sefa u njegovu uredu, za što mu se sudi, a on od početka odbacuje krivnju, motivirana političkom željom ga se smijeni kako bi se zaustavili izvidi slučaja s kojim je bio povezan tadašnji ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

I dok je Dolački u svojoj obrani detaljno govorio o političko-policijskoj zavjeri, Uskokov tužitelj je za pilu koju je Dolački ranije predočio kao dokaz svoje nevinosti ustvrdio da je proizvedena godinu nakon pljačke.

  • +5
Željko Dolački Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

'Provala u sef motivirana je spregom politike koja je došla na vlast, a koja nas je htjela smijeniti, što je bilo teško jer smo na položaje u policiji došli putem natječaja. Motiv zbog koje me se tereti za pljačku policijskog sefa je kako bi se spriječila i opstruirala kriminalistička istraživanja koja je provodila Služba organiziranog kriminaliteta. U to su vrijeme provođene operativne akcije koje su se odnosile na pokušaje ubojstva i iznude u iznosu od 150 milijuna eura te na manipulacije sa crkvenim zemljištem koje su izvodili djelatnici crkve u sprezi s osobama iz krim miljea', izjavio je Dolački.