iskoristite dan!

Danas još sunčano, a onda slijedi promjena

20.10.2018 u 07:58

Bionic
Reading

U subotu će biti još većinom sunčano i relativno toplo vrijeme. Od nedjelje vjetrovitije i svježije uz povremeno više oblaka. Malo kiše ponegdje može pasti, osobito u nedjelju i ponedjeljak.

U subotu u istočnoj Hrvatskoj uz promjenljivu naoblaku još ponegdje može pasti malo kiše, vjerojatnije prijepodne. Ujutro je moguća i magla te niski oblaci, češće u Posavini, a sunčanih razdoblja bit će više poslijepodne, kada će puhati i povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj subota će većinom započeti niskim oblacima i maglom, a zatim će biti barem djelomice sunčano uz samo mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar te najvišu dnevnu temperaturu od 18 do 21 °C. Pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku bit će na zapadu zemlje. Umjeren sjeveroistočnjak puhat će u višem gorju, na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita jaka, ujutro i navečer na udare i olujna, javlja HRT.

Najviša dnevna temperatura u gorju od 15 do 18 °C, a duž obale i na otocima te u unutrašnjosti Istre između 22 i 24 °C. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano uz slabu i umjerenu buru.

Prognoza vremena za iduća tri dana Izvor: Screenshot / Autor: meteo.hr

Od nedjelje u unutrašnjosti niža temperatura, a osjećaju svježine dodatno će pridonositi umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, posebice u nedjelju i ponedjeljak, kada mjestimice može pasti i malo kiše.

Od utorka će ponovno biti češća jutarnja magla, a sa slabljenjem vjetra bit će moguć i slab mraz pri tlu, osobito u gorju. I na Jadranu od nedjelje svježije te nakon duljeg vremena, poprilično vjetrovito, ne samo podno Velebita.

U srijedu će bura prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. U nedjelju i ponedjeljak promjenljiva naoblaka te samo ponegdje moguće i malo kiše, a zatim od utorka barem djelomice sunčano.

  • +29
Građani uživali u sunčanom danu na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX