Vremenska prognoza

Danas će biti malo sunca, malo kiše, a pogledajte kakvo nas vrijeme čeka za vikend

31.08.2018 u 07:36

Bionic
Reading

Djelomice sunčano i nestabilno s povremenim oblacima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak

Malo kiše ili lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući su osobito u središnjim i gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu, prognoza je DHMZ-a.

Najsunčanije će biti u Dalmaciji gdje će se zadržati uglavnom suho.

Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će na Jadranu puhati umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, poslijepodne u okretanju na jugo i jugozapadnjak. Zbog jakih udara vjetra izdan je i žuti meteoalarm pa se pomorce poziva na dodatni oprez.

Najviša temperatura kretat će se od 25 do 30 stupnjeva, samo u Dalmaciji ponegdje malo viša.

U subotu će biti promjenljivo i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti.

Najmanje oborine očekuje se u Dalmaciji gdje će se veći dio dana zadržati pretežno sunčano. Kiša će biti češća krajem dana i u noći na nedjelju.

  • +79
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Na kopnu će poslijepodne zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jugo koje će na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna na zapadu od 21 do 26, u Dalmaciji i na istoku zemlje od 25 do 30 stupnjeva Celzija.

Sljedećih dana nastavit će se nestabilno vrijeme s mogućim pljuskovima i desetak stupnjeva nižim temperaturama u većini Hrvatske. Detaljniju sedmodnevnu prognozu pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Meteoropati bi mogli biti razdražljivi

Na krajnjem istoku i većem dijelu hrvatskog Jadrana će se zadržati povoljne biometeorološke prilike. Razmjerno povoljno će za većinu ljudi biti i u ostalim područjima. No, zbog približavanja slabije izražene fronte sa zapada, meteoropati bi mogli biti razdražljivi ili malo lošijeg raspoloženja, a kronični bolesnici bi mogli tek malo izraženije osjećati svoje tegobe.

  • +42
Ljeto na plažama diljem Hrvatske 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL