nadzor utvrdio

Dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama, majka je dovela dijete u Centar i tražila pomoć

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 06.04.2021 08:29
  • Objavljeno 06.04.2021 u 08:29
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Prema nalogu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški proveden je izvanredni stručni i upravni nadzor koji je zbog utvrđene odgovornosti rezultirao smjenom ravnatelja Centra Branka Medunića

Nadzornici Ministarstva, koji su svoj nalaz dovršili u jedan dan, neslužbe doznaje Večernji list, pročešljali su dokumentaciju te utvrdili cijelu kronologiju iz koje proizlazi da se majka djeteta nedugo nakon poroda, u rujnu 2018. javila Centru za socijalnu skrb i zatražila smještaj u sigurnu kuću zbog nasilnog partnera.

No, nekoliko dana poslije sama je napustila sigurnu kuću i vratila se partneru. Nakon vjenčanja, par je izrazio želju da im se dijete vrati. Stručni tim Centra napravio je procjenu i zaključio da je povratak djeteta u biološku obitelj umjereno rizičan te da bi dijete trebalo vratiti, ali uz intenzivni nadzor i stručnu pomoć roditeljima. Nakon povratka, voditeljica je, neslužbeno se doznaje, redovito obilazila obitelj. Djevojčica je bila uredna, počešljana, lijepo obučena i urednog razvoja.

  • +11
  • +8

Građani ispred Klaićeve u Zagrebu ostavljaju plišane igračke i pale svijeće za preminulu djevojčicu

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

No, od početka ove godine roditelji su se počeli žaliti voditeljici nadzora da se dijete počinje čudno ponašati, da ide u regresiju, sve slabije govori. I sama je voditeljica to primijetila te u izvješću iz ožujka ove godine navodi da dijete hitno treba psihologa. Dan prije nego što je djevojčica završila u bolnici s teškim ozljedama, majka je dovela dijete u Centar i tražila pomoć jer nije znala što činiti. S obzirom na to, utvrđeno je da je za curicu bilo povoljnije ostati u udomiteljskoj obitelji, gdje se dobro adaptirala i razvijala te je razvila snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!