'bila je zanemarivana i zlostavljana'

Baka preminule djevojčice: Čula sam kako je zaplakala i vrisnula. On je dijete stavio u auto i odvezao na hitnu. Svi su oni zakazali. Centar. On kao otac

  • Autor: V.Mo.
  • Zadnja izmjena 05.04.2021 22:44
  • Objavljeno 05.04.2021 u 20:42
Građani se opraštaju od preminule djevojčice ispred Klinike za dječje bolesti u Zagrebu u kojoj je preminula

Građani se opraštaju od preminule djevojčice ispred Klinike za dječje bolesti u Zagrebu u kojoj je preminula

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Baka djevojčice iz Nove Gradiške, koja je u nedjelju preminula u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, ispričala je za Dnevnik Nove TV kako je djevojčica duže vrijeme bila zanemarivana i zlostavljana te da je ona sama to prijavila Centru za socijalnu skrb

Baka djevojčice ispričala je što se u srijedu, kada je djevojčica odvezena u bolnicu u Novoj Gradiški, pa zatim i u Zagreb, događalo u kući u kojoj baka živi zajedno sa svojim sinom, njegovom suprugom i njihovom djecom.

'Čula sam kako je zaplakala i vrisnula. Čula sam joj mater... Dok sam ja izletila... Nikad, nikad u pidžami nisam izletila. Izletila sam da vidim. Ona *** drži u rukama, dijete mrtvo, leti niz ulicu i zove njega. Oni izlete, tu je ova kuća, izlete. Što je bilo, ona kaže, eto, gotovo je, mrtva je. Umivali su dijete, ja sam stavila maloj ovako ruku na prsa, srce ovako radi. To nikad nisam vidjela koliko sam stara za moje godine. I on kaže hitna, vozi na hitnu. Ne hitna, ne hitna, otići će nam djeca, otići ćemo u zatvor. On je dijete stavio u auto i odvezao na hitnu', rekla je baka preminule djevojčice za Dnevnik Nove TV.

Potvrdila je i kako je majka djevojčici i ranije prikrivala ozljede te da je ona to prijavila u Centru za socijalnu skrb.

>>> Dvogodišnja djevojčica iz Nove Gradiške preminula od teških ozljeda, unatoč naporima liječnika iz Klaićeve bolnice

'Šminkom, sjenilom. Ja vidim, ja nisam ni primijetila da je dijete imalo plavetnilo ispod očiju. Što da ja vama kažem? Što ja vama na to imam reći? Nije mi dala unuku, ja sam išla u Centar. Čim sam vidjela prvu masnicu na mojoj unuci, ja sam otišla u Centar, prijavila sam je', rekla je baka i dodala kako je tražila da prijava bude anonimna.

Građani se opraštaju od djevojčice u Klaićevoj

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

'Oni su došli. Ja sam rekla da dijete ima modrice. Drugi dan je došla gospođa koja je bila u nadzoru. Kaže dijete je spavalo. Da ona po zakonu nije smjela skidati dijete', rekla je baka, koja dio odgovornosti prebacuje i na svoga sina, oca preminule djevojčice.

  • +11
  • +8

Građani ispred Klaićeve u Zagrebu ostavljaju plišane igračke i pale svijeće za preminulu djevojčicu

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

'Njega ne branim, nek' je moj sin. Ja samo mogu reći - ako je znao, a morao je znati. Kad sam mu rekla 'dijete je plavo', ona je njemu rekla 'udarilo se dijete'. Svi su oni zakazali. Svi su oni zakazali. Centar. On kao otac', rekla je baka za Novu TV.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!