TEŠKE RIJEČI

Dalmatinski HDZ-ovci se sjurili na Puljka: 'Fejker nema pojma'

20.01.2024 u 20:08

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednik stranke Centar Ivica Puljak u subotu u Dubrovniku najavio da će premijera Plenkovića prijaviti europskim institucijama zbog izmjena Kaznenog zakona kojim se uvodi kazneno djelo neovlaštenog otkrivanja sadržaja izvidne ili dokazne radnje, na njega su se okomili potpredsjednik Sabora i šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

'Odlično! Iz najmanje 3 razloga. 1. Potvrdit će se da fejker Puljak nema pojma: većina država članica 🇪🇺 ima kazneno djelo neovlaštenog otkrivanja sadržaja izvidne ili dokazne radnje. 2. Nije mu dovoljno to što se sa svojom neizmjernom nesposobnošću sramoti u Hrvatskoj, sada će se osramotiti i na međunarodnoj sceni. 3. U nedostatku bilo kakvog postignuća u Splitu, sveo se na ovako jadne provokacije. Sveo se na to da oponaša jednog Grmoju. Daleko je dogurao!', napisao je Ante Sanader na Facebooku.

Mato Franković bio je još rječitiji. U objavi naslovljenoj 'Eto nam opet Puljka u Gradu', optužio ga je za pokušaj, kako je rekao, tutorstva nad Dubrovnikom.

'Ponekad izgleda kako bi Puljak htio biti gradonačelnik svega osim Splita. Jer dok drugi gradovi poput Dubrovnika, Šibenika, Zadra rade, funkcioniraju i napreduju Puljak održava konferencije za medije svugdje samo ne u Splitu. Valjda će, kada prilikom dolaska u Grad vidi na desetke otvorenih gradilišta kao i završenih projekata, razumjeti što je dužnost gradonačelnika pa ga možda to sve skupa potakne da umjesto ispraznih priča počne nešto raditi kako bi onda mogao održati i jednu konferenciju za medije na kojoj će građanima Splita predstaviti realizirane projekte.

Prisjećam se i one njegove konferencije za medije o turizmu na kojoj je u našem Gradu pričao o tome kakav to turizam treba biti, a samo mjesec dana nakon toga Dubrovnik je okrunjen kao šampion turizma uz 4 svjetske nagrade za turizam izvrsnosti te je Sveučilište u Splitu mene pozvalo da održim predavanje o turizmu njihovim studentima.

Rezultati, struka i vrijeme demantiraju Puljka, a pokušaj tutorstva nad Dubrovnikom neće mu uspjeti jednako kao što nije ni mnogima prije njega', zaključio je Franković.