ČIST START

Dalija Orešković otkrila ime stranke koju osniva

29.12.2018 u 11:28

Bionic
Reading

Otkako je najavila ulazak u politiku Dalija Orešković postala je strah i trepet desnice, HDZ-a, predsjednice i premijera kojima ne prašta ni jednu aferu, ali i SDP-a, kojemu bi mogla oteti dio biračkog tijela, s obzirom na to da je preuzela znatan dio oporbenog posla na sebe. Otkrila je kako će joj se zvati stranka.

'Tražili smo ime koje će asocirati na činjenicu da nam je potrebna korjenita promjena te da smo od osnivanja samostalne države, jednostavno propustili izgraditi učinkovite institucije bez kojih nema uspješnog i pluralnog društva. No, s obzirom na sve što je u protekla dva i pol desetljeća propušteno, ne radi se o tome da nam treba samo preokret.

Sustav se može restartati kad već neki dobar „program“ postoji, ali je negdje zapeo, a mi tog „programa“ zapravo ni nemamo. Zato nam je potreban novi početak, clean start ili sasvim jednostavno – Start', kazala je Orešković u razgovoru za Večerrnji list.

Na opasku da ime asocira na nekad kultni časopis koji je imao i erostki sadržaj dodala je da sadržaj tog časopisa bio je čitateljima i više nego prihvatljiv.

'Način na koji pojedine političke stranke i njezini istaknuti pojedinci dolaze na vlast i održavaju se na vlasti najgora je vrsta pornografije u kojoj, za razliku od golišavih fotografija, nema baš nimalo ljudskosti i iskrenosti, i kao takva se ljudima zgadila.

Start kao naziv nove političke opcije ujedno je i akronim, označava stranku antikorupcije, razvoja i transparentnosti. No ako baš hoćete, naša politička scena uistinu treba ljude koji imaju politički eros i sa Startom će ga dobiti', navela je Orešković.

  • +5
Dalija Orešković Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL