POZIV KONSOLIDATORU

Dalekovod povećava temeljni kapital

26.02.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda kojim se dopušta sklapanje predstečajne nagodbe Dalekovoda postalo je pravomoćno te je Dalekovod danas uputio poziv tvrtki Konsolidator da pristupi povećanju kapitalu, a ostalim vjerovnicima koji su na to stekli pravo nagodbom na sklapanje ugovora o ulaganju prava u temeljni kapital

Tvrtka Konsolidator treba, u skladu sa sklopljenom predstečajnom nagodbom, povećati temeljeni kapital Dalekovoda za 150 milijuna kuna. Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 15.000.000 novih redovnih dionica Dalekovoda ulogom u novcu, a u pozivu Konsolidatoru navodi se kako će se upis dionica izvršiti pisanom izjavom, tzv. upisnicom, i to do kraja ovog tjedna.

Razdoblje uplate upisanih dionica traje do 14. ožujka, do kada je Konsolidator obvezan uplatiti ukupni iznos upisanih dionica, dakle svih 150 milijuna kuna.

Ostalim vjerovnicima, koji su na to pravo stekli sklapanjem predstečajne nagodbe, Dalekovod je pak uputio poziv na sklapanje ugovora o ulaganju prava u temeljni kapital, također do kraja ovog tjedna.