konkretna rasprava

Đakić prije izvanredne sjednice: Sve su to ratnici i imaju temperament koji je malo drugačiji od ostalog svijeta

03.10.2019 u 11:52

Bionic
Reading

Predsjednik Hvidre i saborski zastupnik Josip Đakić (HDZ) nije u četvrtak prijepodne želio otkriti s kojim argumentima ide na izvanrednu sjednicu svih tijela te udruge, istaknuo je tek da očekuje konkretnu raspravu o svemu

Očekujem konkretnu raspravu o svemu, o tome šteti li politika Hvidri ili ne, jesu li oni koji me prozivaju također članovi neke stranke i tako..., rekao je Đakić novinarima nakon sjednice saborskog Odbora za ratne veterane, čiji je predsjednik.

S kojim argumentima ide na sjednicu, nije otkrio. "Čut ćete kad završimo, ja sam uvijek pripremljen", odgovorio je novinarima.

Odbacio je optužbe da sjedi "na dva stolca". "Takve optužbe me prate 15 godina, prvi sam put bio kandidat 2004., kada je bilo 16 kandidata i tada sam izabran u drugom krugu, baš kao član stranke i izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru", kazao je.

"Svi su to znali, od mene su imali samo koristi, savjeta, dobrih zakonskih prijedloga koje smo slali, sve smo ukalupili u današnji jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja", dodao je Đakić.

Nije izravno odgovorio na upit drži li da mu netko u Hvidri podmeće. "Sve su to ratnici i imaju temperament koji je malo drugačiji od ostalog svijeta, i oni nekada prenagle u svojim odlukama. Poslije sjednemo, porazgovaramo i dogovorimo se oko bitnih stvari", rekao je.

Upitan što ako zatraže sastanak s premijerom, glavnim državnim odvjetnikom ili izvanredne izbore, Đakić odgovara kako nije čuo da Hvidra to traži.

Nisam čuo da Hvidra to traži, ali razgovarat ćemo s braniteljskom populacijom, s našim ministrom branitelja i s premijerom o svim situacijama koje su pred nama. Zašto ne, svi imamo isti interes da štitimo državu Hrvatsku, tako i njezine institucije, poručio je Đakić.