nema jedinstva

Izvanredna sjednica Hvidre: Dok jedni povlače kočnicu, drugi pozivaju na odgovornost Josipa Đakića

03.10.2019 u 07:17

Bionic
Reading

Predsjednik Hvidre Josip Đakić je za danas u sjedištu Hvidre zakazao izvanrednu sjednicu svih tijela udruge: Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, na koju su, putem SMS poruke, pozvani svi predsjednici županijskih organizacija, njih 21 iz cijele Hrvatske, te pridruženi, 22. predstavnik iz redova HVO-a

Naime, u Hvidri nema jedinstva kada su pitanju Milorad Pupovac i koraci koje o ovoj temi, a zbog njegovih izjava, planiraju dalje činiti. Dok jedni povlače kočnicu, drugi pozivaju na odgovornost Josipa Đakića dugogodišnjeg šefa te moćne braniteljske udruge koji se sada, kažu nezadovoljni članovi, povlači pred politikom, prenosi N1.

Josip Đakić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kako piše Večernji list, umjesto discipliniranja oponenata iz dvije organizacije, o čijim bi zahtjevima za Đakićevu smjenu trebao raspravljati i Sud časti, Josip Đakić mogao bi se na današnjem sastanku susreti s valom nezadovoljstva još nekih predstavnika županijskih ogranaka.

Skupi li se trećina nezadovoljnih, odnosno sedam glasova, prema statutu udruge mora se sazvati izvanredni sabor na kojem se glasa o povjerenju predsjedniku.