O HRVATIMA I DOMOLJUBIMA

Đakić: Mesić je jedan od izdajnika hrvatskog naroda

16.09.2011 u 20:00

Bionic
Reading

Predstavnici ratnih postrojbi s područja Virovitičko-podravske županije, među kojima i pripadnici 27. brigade HV-a, 81. gardijske bojne Kumovi, MUP-a, 19. MPOAD-a proslavili su u petak u Virovitici Dan branitelja i 20. obljetnicu pada virovitičke vojarne, koja je oslobođena prva u Hrvatskoj

'Zahvalan sam Bogu i svima vama. U ratu ste vi bili ispred mene i danas je red da ja budem ispred vas i da se borim i dalje za vaše interese', poručio je okupljenim braniteljima ratni zapovjednik, general-pukovnik Đuro Dečak, piše Večernji list. Podsjetio je da su u rujnu 1991. godine, u samo tri dana, oslobođeni svi vojni objekti na području Virovitičko-podravske županije, s kojeg je krenula akcija oslobođenja i drugih dijelova zemlje.

Župan Tomislav Tolušić upozorio je da je u medijima danas zastupljena ona 'manjina koja kompromitira sve što su branitelji napravili svojom žrtvom. Smeta mi da bivši predsjednik Mesić kaže da je vaš bivši vrhovni zapovjednik, pokojni dr. Franjo Tuđman, najveći ratni zločinac u Hrvata i da je učinio najružnije stvari za Hrvatsku poslije Slobodana Miloševića. Smeta mi da moj sadašnji hrvatski predsjednik Josipović kaže da Hrvatska treba povući tužbu zbog genocida jer genocida u Hrvatskoj nije bilo', rekao je braniteljima župan Tolušić i poručio da će svi koji tako misle uvijek ostati manjina: 'Njima u domovnici možda i piše da su Hrvati, ali domoljubi nisu.'

Ulogu dr. Franje Tuđmana potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks opisao je kao ulogu vizionara, stratega i arhitekta hrvatske neovisnosti. 'Krajnje je neumjesno, neistinito i lažno nazivati ga ratnim zločincem, odgovornim za rat, kao što je, u nekom nastupu valjda duševnog rastrojstva, učinio bivši predsjednik Mesić', istaknuo je Šeks i rekao da će svima koji pokušavaju ocrniti njegovu ulogu povijest dati mjesto koje i zaslužuju.

'Vodili smo istinski, obrambeni, oslobodilački i pravedan rat, poštujući sve konvencije i zakone i to ćemo uvijek ponavljati. Bivšem predsjedniku Mesiću nećemo oprostiti izjave da je dr. Franjo Tuđman bio zločinac, za nas je bivši predsjednik Mesić jedan od izdajnika hrvatskog naroda', poručio je Josip Đakić, predsjednik Hvidre. Priznao je da je bilo i pojedinaca koji nisu časno služili u ratu, ali tvrdi da su oni koji su eventualno počinili nekakve zločine, bili već tada sankcionirani.