ravnatelj državnog arhiva

Čutura nije podnio imovinsku karticu pa mu je odrezana kazna na tri rate

05.06.2023 u 14:57

Bionic
Reading

Dinko Čutura, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva (HDA), nije podnio imovinsku karticu od 2020., utvrđeno je na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Čutura se ogriješio o Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer nije po pisanom nalogu Povjerenstva podnio izvješće o imovinskom stanju povodom ponovnog imenovanja na dužnost ravnatelja Hrvatskog držanog arhiva

Kako doznaje Danas.hr., Čuturi je izrečena kazna u iznosu od 1990, 84 eura plativa u tri rate. On sam je u izjavi za portal kazao da ima obiteljskih problema i da nema vremena govoriti o tome. 'Nisam stavio, stavit ću. Nek' me kazne, nemam što drugo reći', dodao je.

Valja podsjetiti da je Čutura kažnjen i 2018. s osam tisuća kuna (1061 euro) jer je propustio u propisanom roku dostaviti imovinsku karticu, a istodobno je obavljao dužnost ravnatelja HDA-e i direktora trgovačkog društva AGM (od rujna 2017. do rujna 2018.) te primao naknadu za članstvo u Upravnom odboru udruge Autoklub Siget, koju nije smio primati. Na istoj sjednici šef civilne zaštite Damir Trut opomenut je jer nije podnio karticu za jednu godinu.