PUCNJAVA U KRIVOM PUTU

Čupku prijava zbog ilegalnog pištolja i naci obilježja

05.06.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Policija je kazneno prijavila 35-godišnjaka koji u zagrebačkom klubu Krivi put u petak 4. lipnja pola sata nakon ponoći ispalio hitac iz pištolja, no pritom nitko nije bio ozlijeđen

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu više osoba i prijetnje na štetu dvojice redara, 35-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Jelena Bikić.

Dodala je da će zbog nošenja obilježja kojim se potiče na nesnošljivost (kukasti križ na jakni) te ilegalnog posjedovanja oružja (pištolja) protiv osumnjičenog biti podneseni optužni prijedlozi mjerodavnom sudu.

U PUZ-u je rečeno da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni došao u kafe bar u Runjaninovoj ulici noseći na jakni obilježja koja vrijeđaju moralne osjećaje drugih i potiču nesnošljivost. Kada su ga uočili, dvojica redara (34 i 42 godine) izvela su ga na terasu kafića, gdje im je osumnjičeni revoltiran udaljavanjem iz unutrašnjosti kafića zaprijetio da će ih usmrtiti.

Potom je iz jakne izvukao pištolj marke Walter, koji ilegalno posjeduje, i uperio ga u 34-godišnjeg redara. Drugi redar uhvatio ga je za ruku u kojoj je držao pištolj, pri čemu je osumnjičeni ispalio hitac. Dvojica redara uspjela su ga svladati i oduzeti mu pištolj te ga zadržati do dolaska policije.

U tom je trenutku na terasi kafića bilo oko 200 gostiju, no nasreću nitko nije ozlijeđen.

Policijski službenici upotrijebili su nad osumnjičenim sredstva za vezivanje i doveli ga u službene prostorije, gdje mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,3 promila.

Nad osumnjičenim je provedena prekršajna obrada i kriminalističko istraživanje, a pištolj iz kojeg je pucao je oduzet.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Goranu Hajdukoviću, zvanom Čupko, jednom od bivših vođa Bad Blue Boysa. Od ranije je evidentiran u policiji za nekoliko desetaka kaznenih djela s 'elementima' nasilja. Nedavno je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva dvojice navijača Hajduka, u svibnju 2001, a lani je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva redara iz kluba Sokol 2005. godine.