NAKON RTL-OVE PRIČE

Crodux ponavlja: Istjecanje benzina nema veze s onečišćenjem vode u Slavonskom Brodu

06.04.2018 u 17:57

Bionic
Reading

Nakon što su u RTL-ovoj emisiji Potraga objavljene snimke, koje prema njihovim tvrdnjama, prikazuju da je onečišćena površina veća skoro 500 puta od prvotno komunicirane, oglasio se ponovno Crodux

Tvrtka Crodux Energetika u priopćenju poslanom javnosti i dalje tvrdi da se istjecanje benzina, koje se dogodilo prilikom testiranja produktovoda, ne može dovesti u vezu sa zagađenjem pitke vode u Slavonskom Brodu.

'Sve propisane radnje za ovakve slučajeve su poduzete odmah i odgovorno tvrdimo da nije bilo nikakvoga prikrivanja. Senzacionalističke, ne provjerene vijesti i tvrdnje uz tzv. „dokaze“, koje je RTL sinoć objavio, a koje impliciraju izlijevanje desetaka tisuća litara benzina, nisu točne! Činjenice govore, da je u procesu zaštite i potencijalne opasnosti od zapaljenja ( jer je benzin lako zapaljiv ), odmah nakon dolaska vatrogasaca iz razloga mjera opreza, dat nalog, da se vatrogasnom pjenom pokrije veća površina terena, od površine obuhvata izlivene tekućine', stoji u priopćenju.

'Odbacujemo tvrdnju da se radi o novootkrivenim činjenicama i implikaciju kojom one dokazuju da je tvrtka Crodux prikrivala razmjere istjecanja. Slike iz RTL-ovog priloga potvrđuju upravo činjenicu s koliko odgovornosti i s kojim mjerama predostrožnosti se pristupilo procesu sanacije', poručuju iz Croduxa i najavljuju da će sljedeći tjedan na tiskovnoj konferenciji, javnosti dati uvid u sve relevantne podatke, dokumentaciju i odgovore koji se tiču ovoga događaja.

  • +19
Slavonski Brod: Počela sanacija mjesta ekološkog incidenta Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Podsjetimo, u RTL-ovoj emisiji Potraga prikazane su snimke intervencije vatrogasaca u eko incidentu kod Slavonskog Broda.

Na dan 28. ožujka oko jedan sat popodne vatrogasci su primili poziv da kod naplatnih kućica Slobodnica u blizini Slavonskog Broda gorivo iz starog cjevovoda te da je policija već na terenu. Odmah potom pripadnici javne vatrogasne postrojbe Slavonskog Broda izašli su na spomenutu lokaciju. Potraga RTL-a otkrila je da je onečišćena površina veća skoro 500 puta od prvotno komunicirane - dakle 1000 metara kvadratnih - što je u potpunoj suprotnosti s informacijom o izlijevanju 150 do 200 litara benzina, količina je očito bila puno veća.