đukanović favorit

Crna Gora na sedmim predsjedničkim izborima

15.04.2018 u 08:35

Bionic
Reading

Crnogorci su u nedjelju krenuli na predsjedničke izbore i odlučivat će između sedam kandidata, a najviše šanse da postane novi crnogorski predsjednik ima dugogodišnji crnogorski čelnik Milo Đukanović

Na glasačkom listiću neće biti niti jedan neovisni kandidat. Njih nekoliko je odustalo od utrke nakon što se vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) odlučila za tu dužnost kandidirati svog čelnika Mila Đukanovića. Podržali su je njezini koalicijski partneri na državnoj razini - Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrati (SD), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i albanske stranke.

Kandidat koji u anketama kotira kao drugi po potpori birača je Mladen Bojanić, predstavnik jednog dijela oporbe - Demokratskog fronta (DF), Demokrata, Socijalističke narodne partije(SNP) i Građanskog pokreta URA.

Među kandidatima je i jedina žena koja se dosad kandidirala na predsjedničkim izborima, kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović.

Na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koje će pratiti preko 1.000 promatrača, po ocjeni analitičara favorit je Milo Đukanović, ispred zajedničkog kandidata dijela oporbe Mladena Bojanića te Draginje Vuksanović.

Đukanoviću je anketa Centra za demokratsku tranziciju dala 50,6 posto glasova i izglede za pobjedu u prvom krugu. Drugi po broju glasova po anketama mogao bi biti Bojanić, koji dobiva 35 posto, dok su svi drugi ispod 10 posto.

  • +8
Milo Đukanović Izvor: Pixsell / Autor: Profimedia