ublažavanje mjera

Crna Gora kreće u postupnu normalizaciju stanja

20.04.2020 u 19:58

Bionic
Reading

Crnogorski premijer Duško Marković zatražio je u ponedjeljak od ministara i čelnika državnih institucija da pripreme plan ublažavanja mjera zaštite od epidemije koronavirusa, koji bi se trebao početi primjenjivati od sutra.

Plan, kako je navedeno u zahtjevu Markovića, mora biti „precizan i održiv“ i sastavljen od nekoliko faza tokom narednih 45 dana.

„Svaka sljedeća faza zavisit će od naše spremnosti da očuvamo dostignute rezultate u suzbijanju epidemije. To je i preduvjet ekonomskog i društvenog oporavka. Vlada i Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti učinit će sve da u narednim tjednima, takođe postupno i odlučno, stvorimo uvjete za oslobađanje građanskog, preduzetničkog i stvaralačkog potencijala“, napisao je Marković na Twitteru.

On je priopćio da je Crna Gora postigla zavidne rezultate u suprotstavljanju epidemiji koronavirusa, te da sada njegova država mora da nastavi svoj ekonomski i društveni život. Do sada je u Crnoj Gori koronavirusom inficirano 312 osoba, oporavilo se njih 88, dok je pet pacijenata preminulo.