reagirao ljudski

Čovjek koji je otkrio da su osuđenog pedofila umjesto u zatvor poslali u udrugu s djecom otkrio detalje jezive priče

01.09.2022 u 20:20

Bionic
Reading

Osuđenog pedofila umjesto u zatvor poslali da pomaže u Udruzi s djecom. RTL je razgovarao s čovjekom koji je to otkrio. Objasnio je i zašto mu je dopustio da nastavi raditi.

Na početku razgovora za RTL Danas je kazao da nismo znali da je čovjek koji im dolazi na probaciju osuđeni pedofil.

'Mi smo dobili osobu, već više osoba dobivamo, i dobili smo još jednu osobu koja je radila kod nas u parku i nismo znali za šta je osuđen te smo naknadno saznali da je osuđivan pedofil', kaže.

Ipak nakon što su saznali za što je osuđen u suradnji s Probacijom su ga ostavili.

'Zato što čovjek, evo, ja snosim svu odgovornost, čovjek je odrađivao odlično, bez pogovora, savjesno. Dolazio je, radio je i poslije tog saznanja u dogovoru s Probacijom ja sam zatražio da on ostane…', kazao je sugovornik RTL-a čiji je identitet tijekom razgovora bio zaštićen.

Tvrdi da se nije čega imao bojati jer on nije bio u prisustvu djece.

'Kad je radio, park je bio zatvoren ili tog dana nismo imali djecu. Ja sam to kontrolirao… Ne znam što bih vam rekao. Znači, ljudski sam odreagirao, s njim sam obavio razgovor. Rekao sam da znam o čemu se radi, da će imat problema ako budem išta saznao i ne znam, evo, ne znam što bih vam rekao', kazao je.

Radio je tri mjeseca i nije bilo nikakvih ekscesa, nisu imali nikakvih problema, pritužbi.

'Kažem nisu ni mogle biti pritužbe jer on nije radio ni u prisustvu roditelja, ni u prisustvu djece. Znači, dolazio je kad je park bio prazan, dobivao je zadatke, odrađivao ih je savjesno, vrhunski. Kažem, ničim me nije zadužio da bih ja sad to govorio, niti se poznajemo, ali kažem, ljudski sam odreagirao. I ja sam otac troje djece', rekao je.

Ne smatra da je bila greška što ga je ostavio.

Ne zna jesu li im već dolazili pedofili jer im Probacija ne kaže za što su oni osuđeni.

Smatra da bi poslije ovoga incidenta da bi ljudi koji rade s takvim ljudima i kojima odlaze oni u društveno korisni rad trebali znati za što su osuđeni.

'Mislim da je to sad ono propust i kad se nešto desi onda tek vidimo da nema logike', zaključio je.