na braniku stranke

Ćorić: Izjave Mire Kovača o rekonstrukciji HDZ-a su neukusne i deplasirane

22.07.2019 u 19:08

Bionic
Reading

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, gostujući u Dnevniku N1 televizije komentirao je recentne promjene u Vladi

'Držim da novi ministri mogu puno napraviti i nastaviti gdje su njihovi prethodnici stali. Ovu godinu i nekoliko mjeseci trebamo iskoristiti i ne bježati i od radilkalnih promjena ako je potrebno', kazao je Ćorić.

Smatra da se nije otezalo sa smjenama, već da je osvježenje u Banskim dvorima došlo u pravom trenutku.

Kada je riječ i potpori Andreju Plenkoviću kaže kako poziciju i predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a treba gledati kroz rezultate rada Vlade i da tu ima puno pozitivinih pomaka.

"Žao mi je što su Tomislav Tolušić i Goran Marić napustili Vladu, ali deplasirano je tvrditi da bi se Plenković njih trebao bojati", rekao je Ćorić.

Osvrnuo se i na izjave Mire Kovača oko rekonstrukcije HDZ-a.

"U trenutku kada biramo ministre u Vladi mislim da su teze o rekonstrukciji HDZ-a deplasirane i neukusne", rekao je i dodao da će vrijeme za kandidature za stranačke funkcije biti sljedeće godine.

"Očito je da postoje na razini HDZ-a ljudi koji se vide na određenim funkcijama i to je njihovo legitimno pravo, vjerujem da će takvih biti još i više, ali do unutarstranačkih izbora je godinu dana. Ja apsolutno podržavam predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u svemu što radi", poručuje ministar.

Što se nezadovoljstva HNS-a tiče, Ćorić je mišljenja da HDZ može i sam

. "HNS treba cijeniti kao partnera, ali nitko ne može ucijenjivati HDZ", zaključio je za N1.