čeka koalicijski sastanak

Ćorić o Kuščeviću: Mi koji obnašamo javne funkcije imamo nešto veću odgovornost od ostalih građana

02.07.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u utorak je poručio da sve političke rasprave, pa i zahtjev HNS-a za smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića, treba jasno artikulirati na sastanku koalicijskih partnera.

Ministar Ćorić je istaknuo da su koalicijski sastanci redoviti te da nema razloga da se takve rasprave tamo ne dogode.

"Traženje nekog značajnijeg medijskog tretmana takvim inicijativama je legitimno, protiv toga nemam ništa, ali to ne bi bio moj pristup", rekao je nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju projektne dokumentacije i radova sanacije 112 klizišta.

Upitan je li postalo preteško braniti ministra Kuščevića, uz kojega se vežu afere oko malverzacija sa zemljištem na Braču, odgovorio je da može govoriti samo u svoje ime i rezultata svoga ministarstva.

 "Svi mi koji obnašamo javne funkcije imamo nešto veću odgovornost od ostalih građana po pitanju posla koji obnašamo i time se moramo voditi. Ukoliko netko od nas procijeni da je ispod te ljestvice, mislim da je logično i ja ću to prvi učiniti, zahvaliti se", rekao je Ćorić i dodao kako vrijedi i suprotno, pri čemu je ključno mišljenje premijera Andreja Plenkovića. 

 Na opasku novinara da gotovo nema ministra uz kojeg se ne veže neka afera, ponovio je da su javne osobe predmet propitivanja medija te široke stručne i opće javnosti. 

 "Jasno je da u našem funkcioniranju, koje je kontinuirano pod pritiskom javnosti, postoje situacije u kojima primjerice netko pogriješi s upisom svoje nekretnine u registar. Postoje situacije u kojima možete pogriješiti i takve greške i situacije su ljudske", poručio je Ćorić i dodao kako je nužno kontinuirano raditi samoprocjene.