NEGATIVAN MARKETING

Čokolade za Severinu izritirale građane

  • Autor: V.B.
  • Zadnja izmjena 26.11.2015 14:23
  • Objavljeno 26.11.2015 u 14:23
Čokolada Zvečevo

Čokolada Zvečevo

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon što je Držislav Šuška, predsjednik udruge Baranjski leptirići i Predsjednik Hrvatskog saveza udruga OSIce, jučer na društvenim mrežama osuo paljbu po tvornici Zvečevo optuživši ih da su Severini spremni donirati 600 besplatnih čokolada dok za djecu s posebnim potrebama o kojima skrbi udruga Baranjski leptirići nemaju razumijevanja danas se o svemu oglasilo i Zvečevo

Šušak je, podsjetimo, napisao da udruga kojoj je predsjednik već godinama piše Zvečevu i ostalim tvrtkama da doniraju slatke proizvode kako bi se i Baranjski leptirići mogli razveseliti za Bozićne blagdane.

'Za to nema razumijevanja ali za one koji se kupaju u novcu imaju razumijevanja. Naravno Severina je dobra reklama, a naša djeca su nebitna. Gadi mi se ovo društvo koje smo stvorili.

Kada djeca nisu dobila pomoćnika u nastavi, kada nemaju fizioterapeuta, logopeda, defektologa o tome ne pišu svi mediji, ali o vjenčanju su puni mediji', napisao je Šušak.

Nakon ovog posta koji je u velikom broju podijeljen i lajkan na Facebooku građani su zatrpali stranicu Zvečeva negativnim komentarima.

Danas se o svemu oglasilo Zvečevo priopćenjem u kojem kažu da su 'u protekloj godini odradili niz donacija prema različitim Udrugama koje skrbe o djeci, osobama s posebnim potrebama i potrebitima pojedinačno', te da su donacije uputili nizu Osnovnih škola i vrtića, a kažu i da su pomagali Caritasu, slijepim i slabovidnim osobama, te sportskim društvima.

'Naša je poslovna politika da se donacijama ne hvalimo jer smatramo da je to naš doprinos koji dajemo zajednici u kojoj živimo i stvaramo. Na našu adresu svakodnevno pristiže desetine zahtjeva za financijskom pomoći, donacijama u robi ili nekim drugim oblikom pomoći.

Upravo kako bismo u svemu tome napravili sistematizaciju i uveli reda, te izbjegli situacije poput ove, na godišnjoj razini pripremljen je plan Društveno odgovornog poslovanja i prema njemu su odrađene sve donacije. Naravno da je bilo i izvanrednih situacija, poput poplava u Slavoniji u koje smo se također ad hoc uključili.

Za očekivati je da će netko biti izostavljen iz donacija u određenom periodu, pa upravo zbog toga svake godine radimo novi plan i pokušavamo zadovoljiti što više upita.
Takva je situacija i s Udrugom Baranjski leptirići, nama ni na koji način nije bila intencija preskočiti ih u donacijama, te smo stoga posebno zatečeni ovako grubom i neprofesionalnom reakcijom', navode u Zvečevu.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!