POJAVIO SE U SABORU

Čobanković spreman na potpuno povlačenje iz politike?

20.09.2012 u 15:02

Bionic
Reading

Nakon što su jučer saborski zastupnici potvrdili odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje je Petru Čobankoviću skinulo imunitet zbog afere Planinska, bivši ministar poljoprivrede, a kasnije i regionalnog razvoja pojavio se na radnom mjestu u Saboru

'Ja sam legalist, treba sve istražiti, ispitati i na kraju sankcionirati, bez obzira o kome se radilo', prokomentirao je kratko Čobanković novinarima u Saboru.

Upitan planira li povlačenje iz politike, Čobanković je dao do znanja da to nije isključeno.

'U konačnici, samo moje nekandidiranje na unutarstranačkim izborima je već jedan znak jednog laganog odmaka od politike', zaključio je Čobanković


Podsjetimo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo prije dva tjedna odobrilo je, a Sabor jučer potvrdio, zahtjev DORH-a i USKOK-a za skidanje imuniteta Čobankoviću kako bi mu se moglo suditi zbog afere Planinska. Tužiteljstvo Čobankovića tereti da je zlouporabom ministarskog položaja bivšem premijeru Ivi Sanaderu i bivšem HDZ-ovom zastupniku Stjepanu Fioliću omogućio stjecanje protupravne imovinske koristi, čime je državni proračun oštećen za gotovo 38 milijuna kuna.

Riječ je o slučaju preprodaje zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, za što je DORH podigao optužnice protiv Sanadera, Fiolića i Čobankovića te dviju pravnih osoba - Mesnica Fiolić i Centra za reprodukciju u stočarstvu.

DORH tvrdi da je od preprodaje precijenjene zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Čobanković, Sanader protupravno zaradio 17,3 milijuna kuna, a Fiolićeve tvrtke gotovo osam milijuna kuna. Čobankovića se tereti da je to omogućio.