PRITISAK NA SUCE

Ćiru Blaževića možda i isključe iz hrvatskog nogometa!

06.04.2013 u 12:28

Bionic
Reading

Mirolsavu Ćiri Blaževiću definitivno nije lako. Osim što je sa svojim Zagrebom, nakon poraza od Dinama (0:3), ostao prikovan za dno prvoligaške tablice, sada čak prijeti i isključenje iz hrvatskog nogometa. razlog? Pritisak koji je vršio na pobjerenika za suse Ivana Peraića

Prema pisanju Sportskih novosti, Ćiri Blaževiću ne piše se dobro. Naime, povjerenik Prve HNL Josip Brezni već je u petak izrezao novinske članke na tu temu i podnijet će prijavu protiv Blaževića disciplinskom sucu Krešimiru Vlajčeviću. Hoće li ostati na tome ovisi o Peraiću, Vučemiloviću, ali i Komisiji za suce.

'Znam samo što sam vidio u tisku i šokiran sam. Mi ćemo na sjednici Komisije za suce sigurno zauzeti stav vezano za taj slučaj. Tražit ćemo od Peraića da nas informira što se dogodilo vezano za poziv Ćire Blaževića, ali i da objasni tko to njega naziva, kada i s kakvim zahtjevima', rekao je za SN Dušan Kukić, predsjednik sudačke komisije.

Josip Brezni nije bio toliko iznenađen.

'Ja sam već pripremio prijavu Vlajčeviću protiv Ćire za kršenje Kodeksa ponašanja. On će možda o njoj odlučivati već u srijedu, mora ustanoviti ima li elemenata za stegovno gonjenje. Međutim, to nije sve, upravo Vučemilović i Peraić imaju pravo tužiti Blaževića Disciplinskoj komisiji HNS-a ili Vlajčeviću i po drugim osnovama'.

Ako Ćiro bude na 'tapeti' jedino za nepoštivanje Kodeksa, prema članku 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a prijeti mu kazna koja može biti od novčane do šest mjeseci zabrane rada u nogometu. Ukoliko bi se to ocijenilo ponovljenim ili težim slučajem sankcija je od tri mjeseca do godinu dana zabrane obavljanja funkcije ili isključenje iz nogometne organizacije.

Dakako, Peraić i Vučemilović ga mogu prijaviti i po drugim osnovama.