NEPOŠTIVANJE UGOVORA

Ćiro prisiljen na odlazak sa Zagrebove klupe?!

19.12.2012 u 13:21

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević niti 40 dana nije se uspio zadržati na Zagrebovoj klupi. Razlog? Nepoštivanje ugovora

Iako se nadao da će se stvari pokrenuti s 'mrtve točke', posebice jer je Mateo Pavlović prodan u Werder pa bi na Zagrebov račun trebala sjesti pozamašna svota kuna, Miroslav Blažević tijekom prijepodneva sastao se s predsjednikom Zagreba Draženom Medićem i priopćio mu da više nije trener NK Zagreba. Razlog je ove neočekivane odluke – neispunjenje obveza iz ugovora.

'Da, ja sam bivši trener Zagreba. To sam upravo rekao i predsjedniku, žao mi je što odlazim, ovdje bih napravio čudo, ali nažalost na to sam prisiljen', rekao je za Večernji list Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro Blažević po drugi je put sjeo na Zagrebovu klupu, u vrlo teškoj situaciji po klub, a u pet utakmica, od mogućih 15 uzeo je Ćiro sedam bodova. Poželio je Ćiro ostanak na klupi, a zauzvrat bi klubu, koji je 2002. uzeo naslov prvaka, osigurao ostanak u MAXtv Prvoj ligi.

Kasnije je trener svih trenera otvorio dušu Media Servisu.

'Medić nema nikakve veze s tim. Medić me primio kao svog oca i tako me tretirao i ja sam mu izuzetno zahvalan. Imao sam dogovor s gradonačelnikom koji se nije ispoštivao i ja sam morao odustati radi svog dostojanstva i svog ponosa', kaže Blažević.

Ćiro je već u nekoliko navrata spominjao da njegovim igračima kasne plaće i po nekoliko mjeseci, pa poznavatelji prilika oko kluba navode da bi financije mogle biti glavni razlog njegovog naglog odlaska iz Zagrebella. Ipak, oko milijun i pol eura od transfera Matea Pavlovića u Werder, trebalo bi barem privremeno smiriti nezadovoljne igrače.

'Sad će to sigurno predsjednik riješiti jer je od transfera Pavlovića došao značajan novac', istaknuo je 'trener svih trenera' te otkrio da trenutno nema drugih ponuda i da to sasvim sigurno nije razlog njegovog odlaska iz NK Zagreb.

'Nemam nikakvih ponuda. Jako sam zabrinut za sebe jer, ma koliko god se ja dobro osjećam, oni koji me žele angažirati kad konstantiraju moje godine onda odmah odustanu. Ja sam najviše izgubio u ovom slučaju, ali nisam mogao preko dostojanstva i ponosa. Previše sam se u životu namučio da bih bio ovisan o bilo kome', zaključio je Blažević.