prva doza

Cijepljena većina zdravstvenih djelatnika iz Stacionara Arena Zagreb; nemaju nuspojava

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 05.01.2021 17:51
  • Objavljeno 05.01.2021 u 17:51
Cijepljenje, ilustrativna fotografija

Cijepljenje, ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zdravstveno osoblje Stacionara Arena Zagreb - 18 liječnika i 4 medicinske sestre te tehničari - u utorak su primili prvu dozu cjepiva protiv covida-19

Svi su primili cjepivo na radnom mjestu u sklopu Stacionara Arena Zagreb i nemaju nuspojava. Dodatnih 12 zdravstvenih djelatnika cjepivo protiv covida-19 primit će u četvrtak, priopćili su iz Operativnog stožera Arene Zagreb.

"Cijepljenjem cjepivom protiv covida-19 štitite zdravlje svojih bližnjih, a mi zdravstveni djelatnici cijepljenjem štitimo sebe i zdravlje svojih pacijenata", rekao je koordinator Stacionara Arena Zagreb Davor Vagić te istaknuo da su liječnici, medicinske sestre i tehničari izloženi ozbiljnoj prijetnji zaraze.

Napomenuo je kako je više od milijun ljudi diljem svijeta cijepljeno cjepivom protiv covida-19, bez većih i ozbiljnijih nuspojava što je, rekao je, dokaz zadovoljavanja strogih zahtjeva kakvoće, sigurnosti i djelotvornosti cjepiva pri regulatornim tijelima.

"Samo cijepljenjem imamo šansu zaustaviti pandemiju u kojoj se nalazimo i vratiti se normalnom načinu življenja", rekao je dr. Vagić.

U Stacionaru Arena Zagreb je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a od toga je osam pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije koji su u Arenu smješteni nakon razornog potresa u toj županiji.

"Svim pacijentima pruža se kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Svi pacijenti smješteni u Stacionaru Arena Zagreb imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje", stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!