JEDAN SMRTNI SLUČAJ

U Areni Zagreb trenutno je 41 pacijent; ukupno do danas više od stotinu zbrinutih

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 10.12.2020 14:50
  • Objavljeno 10.12.2020 u 14:50
Stacionar Arena: Prof.dr.sc. Davor Vagić i glavna medicinska sestra Snježana Krpeta

Stacionar Arena: Prof.dr.sc. Davor Vagić i glavna medicinska sestra Snježana Krpeta

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Stacionar Arena Zagreb, otvoren za pomoć hrvatskom zdravstvenom sustavu u razdoblju pandemije covida-19, od 28. studenoga do danas zbrinuo je više od 100 pacijenata oboljelih od koronavirusa, priopćio je u četvrtak Operativni stožer Stacionara

Trenutno je u Areni 41 pacijent a pruža im se kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje,

Dosad su otpuštena 62 pacijenta. Dogodio se jedan smrtni slučaj pacijenta u terminalnom stadiju tumorske bolesti koji je bio premješten u Stacionar Arena Zagreb zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Nije imao simptome covida-19 i nije preminuo od posljedica te bolesti.

  • +17
  • +14

Covid centar u Areni u punoj spremi

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Svi pacijenti do dolaska u Arenu bili su hospitalizirani u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu: Kliničkoj bolnici Dubrava, Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba prevezeni su od jedne od navedenih zdravstvenih ustanova do Stacionara Arena Zagreb.

Medicinsko osoblje Stacionara Arena trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!