novi termini

Cijepili ste se na Velesajmu? Iz 'Štampara' imaju vrlo važnu obavijest za vas

05.05.2021 u 17:39

Bionic
Reading

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" obavještava sve građane grada Zagreba koji su cijepljeni prvom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 na punktu za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu da su tamo naručeni i za cijepljenje drugom dozom. Pritom je termin cijepljenja drugom dozom definiran u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Točan termin za cijepljenje drugom dozom na Velesajmu građani mogu provjeriti putem sustava e-Građani, pozivom na besplatni broj 0800 8804 ili preko odabranog liječnika obiteljske medicine.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" također napominje kako je cijepljenje drugom dozom na punktu za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu, organizirano isključivo za osobe koje su na tom punktu primile i prvu dozu cjepiva. Osobe bez termina narudžbe neće biti cijepljene zbog ograničenja organizacijskih kapaciteta.

Uz to, iz "Štampara" građane mole da se strogo pridržavaju termina narudžbe radi izbjegavanja nepotrebne gužve i u svrhu dosljednijeg pridržavanja epidemioloških mjera i preporuka. Ističu kako je na cijepljenje dovoljno doći pet minuta ranije te apeliraju na održavanje propisanog fizičkog razmaka prilikom čekanja u redu na cijepljenje.