BORBA ZA RABUZINOVO SUNCE

Cibalia prošla Rudeš, ispao Slaven Belupo

26.10.2011 u 17:15

Bionic
Reading

Poznata su još dva četvrtfinalista Hrvatskog nogometnog kupa. U srijedu su se među osam plasirali Vinogradar i Cibalia

Drugoligaš iz Mladine je kod kuće svladao Slaven Belupo 2:1 i tako napravio najveće iznenađenje ovog dijela natjecanja.

Početak utakmice bolji je bio za 'farmaceute', jer je u 29. minuti Glavica pogodio mrežu iza Kahline. No, domaćin je u drugom dijelu preokrenuo. Prvo je u 55. minuti pogodio Kahrimanović, a zatim je koprivničkog vratara Pelina u 77. minuti svladao Boban.

Cibalia je s minimalno s 1:0 slavila kod još jednog drugoligaša Rudeša. Jedini pogodak za goste zabio je Šimunac već u četvrtoj minuti susreta, a Vinkovčanima je u nastavku isključen Matoš. Domaćin brojčanu prednost nije znao iskoristiti.

'Izuzetno sam zadovoljan prolazom, a malo sam razočaran što nismo iskoristili tri stopostotne šanse te riješili susret puno ranije. Igrali smo dobro, brzo zabili gol i imali kontroliranu igru. Iznimno mi je žao što je Matoš dobio crveni karton, nije ga zaslužio, ne mogu na njega računati na utakmici protiv Rijeke što je velika šteta,' istaknuo je Cibalijin trener Samir Toplak

U utorak su se u četvrtfinale plasirali Dinamo, Istra 1961, Osijek, Rijeka i Zagreb.

Predsjednik povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa Neven Kolić zakazao je za petak (28. listopada) u 10 sati u Kući hrvatskog nogometa u Zagrebu ždrijeb parova četvrtfinala.