DERBI U VINKOVCIMA

Cibalia prijeti, Hajduk traži pobjedu

16.09.2011 u 14:30

Bionic
Reading

U osmom kolu MAXtv Prve lige vinkovačka Cibalija na svom stadionu dočekuje splitski Hajduk. Vinkovačkoj momčadi su bodovi nasušno potrebni, no i u Hajduku računaju na puni plijen

Derbi osmog kola MAXtv Prve lige u Vinkovcima će odigrati domaća Cibalia te Hajduk. Ako bi se ravnali prema trenutačnom položaju na prvenstvenoj ljestvici, jasno je da je splitski sastav favorit, no Cibalija se želi izvući s dna tablice.

'Kada dolazi Hajduk onda je to praznik nogometa za posjetitelje i dolaze nam u pravo vrijeme kada su Vinkovačke jeseni što je dodatan motiv i meni i igračima da damo još više sebe. Neki igrači izgubili su dosta kilograma zbog viroze koja nas je zahvatila. No, to je iza nas pred nama je vrlo važna utakmica i odigrati ćemo je uz maksimalan angažman', istaknuo je vinkovački strateg Samir Toplak koji ne može u subotu računati na Radotića i Jurića koji su požutili.

'Šimunac i Viatić su mi dosta pali zbog viroze. Mi možda nismo u ovom trenutku spremni da jurimo 90 minuta za Hajdukom, ali sigurno da smo spremni na momente pokazati visoki presing i agresivnost i u tim trenucima pronaći rupu u Hajdukovoj momčadi. Proučio sam Hajduk, jaki su i dobro posloženi, nadam se da ćemo održati dobru koncentraciju obrane i onda možemo očekivati brzi izlazak pred njihov gol', zaključio je Toplak

Iz Hajdukovog tabora također dolaze optimistične najave. Tako trener Balakov očekuje pobjedu.

'U Vinkovce dolazimo bez kapetana Andrića i nekoliko ozlijeđenih igrača, ali ne smijemo se osvrtati na to, zanima nas samo dobra igra i nova tri boda. Zadovoljan sam kako je momčad ozbiljno odigrala u Kup ogledu i očekujem da isti pristup ponove i u subotu protiv Cibalije za koju znam da je neugodan protivnik'.

Utakmicu između Cibalije i Hajduka možete pogledati na Arenasportu 1.