JUŽNA RUSKA REGIJA

Četvero ubijenih u ukrajinskom napadu na regiju Belgorod

26.05.2024 u 06:43

Bionic
Reading

U ukrajinskim napadima u subotu na južnu rusku regiju Belgorod ubijena su četiri stanovnika, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov

Gladkov je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram napisao da su tri osobe ubijene u selu Oktjabriskij u višestrukom raketnom napadu.

Jedan muškarac je umro nakon što je prebačen u bolnicu. Dvanaest osoba ozlijeđeno je nakon dva incidenta granatiranja, uključujući jedno dijete, dodao je. U selu Dubovoje, u napadu je ubijena žena koja je radila u svom vrtu.

Dodao je da je grad Šebekino, u blizini ukrajinske granice, kasnije granatiran, a nekoliko je kuća pretrpjelo štetu na prozorima i krovovima. Gladkov je kasnije rekao da su jedinice protuzračne obrane presrele i uništile 29 ciljeva u zraku.

Rusko ministarstvo obrane također je priopćilo da su jedinice protuzračne obrane presrele i uništile ukrajinski dron iznad susjedne regije Kursk. Reuters nije mogao neovisno potvrditi izvještaje s bojišta. Ukrajina rijetko komentira česte napade na južne ruske regije tik uz njezinu granicu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije ovog mjeseca da je upad ruskih trupa u regiju Harkov imao za cilj stvaranje 'tampon zone' kako bi se spriječili prekogranični napadi na Belgorod i druge regije.