zbog 'čistog obraza'

Čelništvo buzetskog HNS-a istupilo iz stranke

09.06.2017 u 09:20

Bionic
Reading

Zbog odluke Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata o koaliranju s HDZ-om i načina na koji je donijeta, u četvrtak navečer članovi predsjedništva buzetske podružnice HNS-a istupili su iz stranke, potvrdio je u petak ujutro za Hinu predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović

Među sedmoricom članova predsjedništva je i dosadašnji član Središnjeg odbora stranke te potpredsjednik istarskog HNS-a Vlatko Mrvoš.

'U politiku smo ušli čistog obraza s ciljem da damo svoj doprinos kroz rad u stranci na promicanju vrijednosti koje je HNS baštinio, što smo i radili protekle četiri godine. Poštenje, dosljednost i iskrenost je nešto što nam predstavlja osnove političkog ponašanja i tu kod nas nema kompromisa', stoji u priopćenju sada već bivših članova predsjedništva buzetskog HNS-a. Iz politike, kažu, izlaze bogatiji za nova prijateljstva i iskustva i što je najbitnije - čistog obraza i mirne savjesti.

Predsjednik istarskog HNS-a i član Središnjeg odbora HNS-a Zvonko Liović izrazio je žaljenje zbog te odluke i najavio sjednicu županijske organizacije HNS-a u Puli početkom slijedećeg tjedna.

'Zatečeni smo situacijom u stranci. Priznajem, u krizi smo  i odnosi u predsjedništvu stranke zasigurno su narušeni. Vlada konfuzno stanje', rekao je Liović i naglasio kako će na lokalnoj razini nastaviti suradnju sa IDS-om i s SDP-om, dok, kaže, s HDZ-om tu ne surađuju.