premijer odlučio

Plenković: Razriješio sam ministra Banožića, ovlasti preuzima državni tajnik Jakop

11.11.2023 u 15:25

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade obratio se poslijepodne javnosti nakon što je u ranim jutarnjim satima njegov ministar obrane Mario Banožić skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a sam ministar je teško ozlijeđen

Plenković je na početku konferencije za medije naveo da je u prometnoj nesreći smrtno stradao Goran Šarić.

'Želim izraziti sućut obitelji gospodina Šarića koji je poginuo u ovoj prometnoj nesreći', rekao je Plenković i dodao da izražava zabrinutost i za stanje ministra Banožića koji je teško ozlijeđen, te da je Vlada u kontaktu s ministrovom suprugom.

  • +6
Očevid na mjestu prometne nesreće u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić Izvor: Pixsell / Autor: Vinkulja/PIXSELL

'U ovim okolnostima, koje su zaista izvanredne, ja sam danas popodne razriješio ministra Banožića dužnosti ministra obrane te sam ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da obavlja sve poslove kako bi ministarstvo obrane funkcioniralo na najkvalitetniji mogući način', rekao je premijer.

'Štićene osobe II. kategorije imaju takav režim osiguranja da ako žele mogu i same voziti svoje osobno vozilo. Ministar Banožić je vozio svoje osobno vozilo, bio je bez osiguranja, išao je u jednu privatnu situaciju, nije išao na ništa službeno. Što se tiče režima koji se odnosi na štićene osobe, naravno da je uvijek bolje da su u vozilima koje voze profesionalci, čime povećavaju svoju sigurnost', rekao je Plenković i dodao da će Vlada naći način kako da pomogne obitelji smrtno stradalog Gorana Šarića.

  • +6
Mario Banožić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podsjetimo, u jutarnjim satima u subotu 11. studenoga, na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić. Njegov terenac marke Nissan Terrano sudario se frontalno s kombijem, prilikom čega je vozač kombija poginuo, a Banožić je zadobio teške ozljede glavne, prsnog koša i noge. Nakon primarne obrane u vinkovačkoj bolnici, prebačen je u KBC Osijek.